Loader
İnstagramdan Gönderiler

Ada Çayı

Bileşimi: Uçucu yağ (%1.5-3.5) [tuyon (%20-60), sineol (%6-16), kafur (%14-37)], kafeik asit türevleri (%3-6) [rozmarinik asit, klorojenik asit], flavonoitler [apigenin ve luteolin glikozitleri], triterpenler [ursolik asit (%5)], diterpenler [karnosolik asit].

 

Etkisi: Mide-bağırsak rahatsızlıkları: Hazımsızlık şikayetlerinde, iştah kaybında yararlanılır.
Soğuk algınlığında aşırı terlemeyi azaltır.
Ağız ve boğaz enfeksiyonlarında (bakteri, mantar ve virüs) ve yangılarında (Uçucu yağı)

 

Kullanılış şekli: Günde 2-3 defa, 2 gram yaprak üzerine taze kaynatılan su ilave edilerek hazırlanan çay kapaklı fincanda üzeri kapatılarak 5-10 dakika demlendikten sonra içilir.
3-4 gram yaprak ile yukarıdaki şekilde demlenerek hazırlanan çay ile gargara yapılır.

 

Uyarı: Çay şeklinde önerilen miktarlarda kullanılması ile herhangi bir risk bildirilmemektedir. Hamilelik süresince kullanılması önerilmemektedir.