Loader
Evçay Instagram Sayfası
A B C D E F G H I K L M N R S T Ü Y Z

Karanfil

Bileşimi: Uçucu yağ (%14-21) [öjenol (%70-90), öjenol asetat (%17), beta-karyofilen (%5-12)], flavonoitler [astragalin, izokersitrin, hiperozit, kersetin-3, 4’-diglikozit], tanenler (%10) [elajiktanenler], triterpenler [oleanolik asit, maslik asit], steroller [beta-sitosterol]

 

Etkisi: Ağız ve boğaz rahatsızlıkları: Ağız ve boğaz mukozası yangılarında yangı giderici; bakteri, mikomantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarında antiseptik olarak, ağrı hissini hafifletici.

 

Kullanılış şekli: Kapaklı bir fincanda 1.5 gram toz edilmiş tohum üzerine kaynatılmış su ilave edilerek 10-15 dakika demlendikten sonra içilir.

 

Uyarı: Önerilen miktarlarda kullanıldığında herhangi bir risk bildirilmemiştir.

 

Öneriler: Geleneksel olarak karanfil tomurcukları gaz giderici, bulantıyı giderici amaçlarla kullanılmaktadır. Özellikle hazırlanan çayın gargara olarak kullanılması ile dişlerde çürümeye yol açan mikroorganizmalar üzerinde etkili olduğu deneysel olarak ortaya konulmuştur. Dolayısıyla yemeklerden sonra içilen karanfil çayı hem ağız kokusunu gidererek güzel kokmasını sağlayacak hem de diş çürümelerinin önlemesinde katkısı olacaktır. Diğer taraftan, yürütülen bilimsel çalışmaların sonuçları karanfil çayının bazı kanserlerin önlenmesi bakımından yararlı olabileceğini ortaya koymuştur.