Loader
Evçay Instagram Sayfası
A B C D E F G H I K L M N R S T Ü Y Z

Mürdüm Erigi

Bileşimi: Antosiyaninler, kafeik asit türevleri, vitaminler [A ve C vitaminleri], mineraller [potasyum, fosfor], karbonhidrat

 

Etkisi: Mürdüm eriği meyvelerinde kafeik asit türevleri ve antosiyaninler kuvvetli antioksidan etkili bileşenlerdir. Son yayınlanan bilimsel çalışmalarda yüksek kolesterolün kontrolünde yararlı olduğu, kemik erimesini hafifletici etkileri bulunduğu ortaya konulmuştur.

 

Kullanılış şekli: Çay karışımları içerisinde antioksidan etkisinden yararlanılmaktadır.

 

Uyarı: Önerilen miktarlarda kullanıldığında herhangi bir risk bildirilmemiştir.

 

Öneriler: Mürdüm eriğinin yenildiğinde lifli yapısı nedeniyle bağırsaklarda prebiyotik etkisi yaratmakta ve yararlı probiyotik bakterilerin gelişimi için uygun ortam sağlayarak bağırsak sağlığına yardımcı olmaktadır. Ayrıca meyvelerin koyu mor rengini veren antosiyanin türevi bileşenlerin kuvvetli antioksidan etkilerine ve zengin potastum içeriğine bağlı olarak kalp ve damar sistemi işlevleri üzerinde yararlı etkileri bulunmaktadır.